Chocola

Heerlijk zo’n stukje chocola bij de thee! Ik kan er altijd erg van genieten. Helaas is de meeste chocola uit de winkel niet bepaald gezond voor ons. Een groot aantal repen bevat namelijk veel suiker, glucose, plantaardige vetten en melk. Ondanks dat koop ik het toch wel eens, omdat het een gemis is als ik het niet in huis heb. Het is jammer dat er weinig van de goede eigenschappen van de cacao overblijven als het wordt verwerkt tot een chocoladereep.

Maar ik heb ook goed nieuws voor je, want rauwe cacao is erg gezond. Het bevat honderden voedingstoffen en een hoog gehalte antioxidanten. Daarnaast is het goed voor hart en bloedvaten, speelt een rol bij de hersenstofwisseling, verbetert de concentratie en verhoogt het geluksgevoel. Haal dus volgende keer rauwe cacao in huis en maak je eigen chocoladereep.

Recept voor je eigen chocoladereep

Ingrediënten:

50 gram rauwe cacao

1 tl maca

150 gram kokoscreme

50 gram kokosolie

Honing naar smaak toevoegen

Optioneel gehakte noten

Bereiding:

Smelt de kokosboter en kokosolie au bain. Mix de cacao, maca, kokoscreme en kokosolie met elkaar. Vul de chocolade in een vorm en zet het in de koelkast of vriezer tot het hard is geworden.

Als je toch een chocoladereep in de winkel wilt kopen, kies dan voor een pure variant van minimaal 70% cacao.