Een droge huid kan ontstaan door verminderde oestrogeen productie. Dit is een hormoon dat verantwoordelijk is voor veel belangrijke processen in ons lichaam, waaronder de productie van collageen het eiwit dat de huid stevigheid geeft en het vocht behoudt. Een afname van oestrogeen heeft als een gevolg een droge huid, die trekkerig aanvoelt. Je kunt de huid insmeren met een natuurlijke vetstof, maar je kunt ook helpen van binnenuit, door de inname van gezonde vetten te verhogen. De gezonde vetten kun je vinden in vette vis, noten, zaden, pitten, avocado`s en natuurlijke oliën zoals; walnotenolie, lijnzaadolie en olijfolie. De inname van gezonde vetten verhogen de oestrogeenproductie en helpen om de hormonen in balans te brengen. Daarnaast is het belangrijk om voldoende te drinken in de vorm van water gemiddeld 2 liter per dag.