Gebruik jij zout?

Veel mensen denken namelijk dat we zout moeten vermijden voor een goede gezondheid. Maar wist je dat ons lichaam uit water en zout bestaat? Zout zit in onze zenuwen, spieren en bloed. Als we zweten kun je het zelfs proeven op je huid. 
Zonder zout ontstaan er verstoringen in ons lichaam en kunnen er klachten optreden zoals: Misselijkheid, braken, flauw vallen, uitdroging, ademhalingsproblemen en hartritmestoornissen. Het water/vocht in ons lichaam kan simpelweg onze cellen niet meer in, met als gevolg uitdroging en andere bijkomende gevolgen. Hoe warmer het is en hoe meer we zweten des te meer zout heeft ons lichaam nodig.

MAAR… er zit veel verschil in de zoutsoorten die te koop zijn in de winkel. Er is keukenzout en zeezout.

KEUKENZOUT kun je beter laten staan. Dit is een bewerkt product en heeft daardoor veel van zijn natuurlijke voedingstoffen verloren. Dit zout zit in bijna alle kant en klare producten (saladedressings, magnetronmaaltijden, conserveringsmiddelen, drop, chips, brood, kaas etc.) en wordt ook verkocht als Jozo zout. Dit zout veroorzaakt op langere termijn een hoge bloeddruk.

ZEEZOUT komt uit zoutbronnen uit de natuur voornamelijk uit Frankrijk. Het is puur, ongezuiverd, onbewerkt en zit vol met waardevolle mineralen voor ons lichaam. Dit zout draagt bij aan onze gezondheid. Het is nodig voor onze zenuwen, spieren en bloed. Het geeft een sterke botstructuur, voorkomt kramp, reinigt, geeft meer energie en vermindert huidklachten. Dit zout wordt verkocht als keltisch zeezout.

Ik weet natuurlijk niet hoeveel zout je op dit moment binnenkrijgt. Het is goed om dit eerst voor jezelf in kaart te brengen. Check aan de hand van onderstaande punten of je wellicht een zouttekort hebt. De meeste mensen eten veel bewerkte producten en hebben een overvloed aan KEUKENZOUT. Het advies laat vooral alle bewerkte producten zoveel mogelijk staan.
Eet je vooral natuurlijk en veel onbewerkte producten en gebruik je geen zout, heb je wellicht een tekort aan ZEEZOUT in je voeding.

CHECK het door onderstaande punten:
– Veel en vaak moeten plassen
– Obstipatie
– Vaak hoofdpijn
– Moe en futloos
– Slechte huid