Over Sabine

 

Mijn naam is Sabine de Heer, diëtist gevestigd in Naaldwijk met Solune – Praktijk voor Diëtetiek en Evenwicht. Benieuwd waar de naam voor staat? Lees dan straks even verder onderaan de pagina.

Ik zal in een notendop vertellen, waarom ik jou wil inspireren op weg naar een natuurlijke en gezonde leefstijl en hoe dit kan bijdragen aan jouw algehele gezondheid. Dit wil ik doen door mijn ervaring met jou te delen.

 

Mijn ervaring

In mijn jonge levensjaren zat ik niet lekker in mijn vel. Wat ik thuis voorgeschoteld kreeg moest ik eten met veel tegenzin. Bij het zien van deze voedingsmiddelen werd ik al misselijk, laat staan toen ik het ging eten. Mijn huid en spijsvertering waren toen die tijd van slag. Ik ging van specialist naar specialist en ze konden geen oorzaak vinden en schreven dan maar antibiotica voor. Toen ik het ouderlijk huis verliet, at ik alleen voedingsmiddelen waar ik geen weerstand van ondervond. Hier voelde ik me al stukken beter bij, maar mijn huid en spijsvertering waren nog steeds niet optimaal. In september 2013 startte ik met de opleiding Voeding en Diëtetiek. Hetgeen wat ik leerde paste ik toe, maar nog was er geen verbetering zichtbaar. Toen ging ik verder zoeken en heb ik mezelf verdiept in yoga en de ayurvedische voedingsleer. De ervaring die ik op dit gebied heb opgedaan stond regelrecht tegenover de informatie die ik eerder had opgedaan. Dit was verwarrend, want welke informatie is dan de juiste? Beide hadden volgens mijn inzicht toen die tijd belangrijke punten. Nu ben ik inmiddels een aantal jaar verder en heb ik zowel in de thoerie als praktijk beide situaties toegepast. Dit heeft mij opgeleverd dat ik lekker in me vel zit, energiek ben, een goede spijsvertering heb en dat mijn huid weer straalt. Naar mijn inzicht is dat voor iedereen, dus ook voor jou haalbaar.

 

Wat heb ik hiervan geleerd?

Dat de waarheid niet buiten jezelf te vinden is, maar in jezelf aanwezig is. Je lichaam geeft namelijk duidelijk aan dat je bepaalde voedingsmiddelen niet goed kunt verdragen door middel van signalen. Eén van mijn signalen was dat ik misselijk werd en een afkeer had, maar omdat ik het moest eten thuis namen de signalen steeds verder af. Dit was een zeer duidelijk signaal, maar minder duidelijke signalen werden al niet meer opgemerkt. Dit geldt niet alleen voor dit voorbeeld, maar ook voor alle regels die we leren en klakkeloos volgen. Heb je jezelf wel eens afgevraagd of bepaalde dingen kloppen die ons geleerd worden? Het antwoord ligt in jezelf. Helaas zijn de meeste onder ons afgeleid door externe prikkels (sociale media, tv, bepaalde regels, stress, een hoge werkdruk) dat het niet meer mogelijk is om naar ons eigen lichaam te luisteren en de signalen te horen. We zijn zo druk en maken tijd voor externe prikkels, maar waar is de tijd om bij jezelf te komen?

Ik heb afgelopen jaren geleerd hoe belangrijk het is om naar mezelf te luisteren, zodat ik precies weet wat mijn lichaam nodig heeft. Nu ben ik zover dat ik jou kan inspireren op weg naar een gezonde en natuurlijke leefstijl. Wil je aan de slag met jouw doel of doelen dan wil ik graag kennis met je maken op de locatie in Naaldwijk. Je kunt terecht voor voedingsconsulten, yoga, meditatie en ontspanningsoefeningen.

 

Tot gauw!

Neem direct contact op

2 + 8 =

Waar staat de naam Solune voor?

Sol = de zon en Lune = de maan. Zonder zon en maan is er geen leven mogelijk op aarde. Zonder voedsel en vocht ook niet. De zon en de maan vind je terug in het logo. In het midden van het logo vind je het ying yang teken wat staat voor mannelijk en vrouwelijk of evenwicht.  Als je uit evenwicht bent, weet je niet wat je lichaam daadwerkelijk nodig heeft. Het doel van Solune is om het evenwicht te herstellen en op die manier de juiste voeding tot je te nemen. Daarnaast zijn de zon en maan altijd in beweging, de mens ook zowel lichamelijk als mentaal. Evenwicht op deze vlakken zijn ook van essentieel belang, zodat we positief in het leven kunnen staan. Een negatief denkpatroon leidt op langere termijn tot ziektes, terwijl een positief denkpatroon bijdraagt aan onze gezonheid.