Vasthouden

We houden graag vast. We maken ons afhankelijk van situaties, mensen en omstandigheden zonder dat we het beseffen. Het is een opvulling van een leegte. Het is iets wat we graag willen hebben of bezitten, waarvan we denken dat we het zelf niet in ons hebben. We zoeken het extern buiten onszelf en vinden het voor een periode in een relatie of situatie. Dit voelt prettig, totdat het niet meer mogelijk is om het extern te verkrijgen. Dan ontstaan de botsingen, de afstoting en ruzies. Er kan niet meer worden voldaan aan bepaalde verwachtingen. Dan scheiden de wegen elkaar en gaan we opnieuw opzoek naar de opvulling. Weer volgt hetzelfde proces. Dit herhaalt zich keer op keer, totdat de les duidelijk wordt. Totdat het besef komt dat er een spiegel wordt voorgehouden. Dat het niet extern te vinden is, maar alleen in jezelf. Het besef komt vaak met de jaren en voor sommige onder ons zelfs niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × vijf =