Hartsleven

Hartsleven

Sinds ik mijn hart heb geopend en ben gaan leven vanuit mijn hart en gevoel ben ik ongelooflijk gaan groeien. Een groei die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Ik zat voorheen altijd in mijn hoofd, had veel oordelen, negatieve uitspraken en zocht altijd de logica ergens in. Toen ik ging beseffen dat dit niet is wie ik daadwerkelijk ben, maar dat het gedragingen waren die van generatie op generatie zijn doorgegeven ben ik deze gaan doorbreken en anders gaan kijken en leven. Dit heeft tijd, training en herhaling gekost. Het is erg makkelijk om terug te vallen in oude gewoontes en gedragingen. Door te geloven in mezelf, in mijn eigen kracht, kunnen en weten en dit dagelijks toe te passen ben ik geworden wie ik wil zijn en niet hoe andere mensen willen dat ik ben. Door mezelf te accepteren op alle fronten, accepteert de buitenwereld mij ook zoals ik ben. Nog steeds ben ik lerende elke dag weer. Spiegels worden mij voorgehouden net zolang tot ik zie waar ik aan moet werken. Dan is het moment om er iets mee te doen of weg te lopen. Door altijd het positieve te zien en de kansen die erin verscholen liggen kom ik steeds dichter tot wie ik werkelijk ben.

Vasthouden

Vasthouden

We houden graag vast. We maken ons afhankelijk van situaties, mensen en omstandigheden zonder dat we het beseffen. Het is een opvulling van een leegte. Het is iets wat we graag willen hebben of bezitten, waarvan we denken dat we het zelf niet in ons hebben. We zoeken het extern buiten onszelf en vinden het voor een periode in een relatie of situatie. Dit voelt prettig, totdat het niet meer mogelijk is om het extern te verkrijgen. Dan ontstaan de botsingen, de afstoting en ruzies. Er kan niet meer worden voldaan aan bepaalde verwachtingen. Dan scheiden de wegen elkaar en gaan we opnieuw opzoek naar de opvulling. Weer volgt hetzelfde proces. Dit herhaalt zich keer op keer, totdat de les duidelijk wordt. Totdat het besef komt dat er een spiegel wordt voorgehouden. Dat het niet extern te vinden is, maar alleen in jezelf. Het besef komt vaak met de jaren en voor sommige onder ons zelfs niet.

Levensenergie van eten

Levensenergie van eten

Door de natuur, planten, dieren en mensen stroomt levensenergie. Zonder levensenergie of een geblokkeerde levensenergie ontstaat vermoeidheid, somberheid, een depressie of andere lichamelijke klachten. Voor de meeste onder ons is levensenergie niet zichtbaar, maar wel duidelijk voelbaar als je het wilt voelen. Alles wat op de wereld groeit, bloeit en doodgaat heeft van de geboorte tot het overlijden levensenergie. Doordat we fabrieksmatige voeding consumeren geven we ons lichaam een product zonder waarde, een vulmiddel. Het is onnatuurlijk niet zoals moeder natuur het bedoeld heeft. Het verteerd niet goed en de restproducten uit de fabriek worden niet verwerkt door de natuur. Het is misschien wel makkelijk, maar heeft geen waarde voor een goede gezondheid. Op langere termijn heeft dit schadelijke gevolgen voor ons lichaam, maar ook voor de wereld en de volgende generaties. Het is werkelijk zonde! Schakel om, kies voor wat moeder natuur op de wereld heeft gezet en draag hiermee bij aan je eigen gezondheid, de omgeving en de volgende generaties.